100 jaar KAMC Herentals - Tentoonstelling op 3 & 4 augustus

De Koninklijke Auto en Motorclub Herentals viert dit weekend z'n 100-jarig bestaan, met de traditionele Kempenrit, maar ook met een overzichtstentoonstelling. 

In april 1924 werd de Auto en Motorclub Herentals opgericht. Honderd jaar, honderduizenden toerkilometers en tientallen organisaties later viert de club uit de 'Keizerstede', die bijzondere verjaardag. Dat doet men enerzijds met de 33e organisatie van de Kempenrit, en anderzijds met een overzichtstentoonstelling.

 

In die tentoonstelling wordt de geschiedenis van de club belicht. De laatste decennia staat KAMC Herentals vooral te boek als toerclub, maar ze speelde ook een belangrijke rol in de Belgische motorcrossgeschiedenis. Met René Baeten had de club uit Herentals namelijk de eerste Belgische wereldkampioen Motorcross (500cc in 1958, nvdr) in haar rangen. Baetens FN 500 MX-fabrieksmachine is meteen dé blikvanger van de tentoonstelling die op zaterdag en zondag 3 en 4 augustus in zaal 't Hof op de Grote Markt in Herentals plaats vindt.

De (beknopte) geschiedenis van KAMC Herentals kan je ook nalezen op hun website.

53ste Kempenrit - KAMC Herentals

Tekst: BJ

Foto: KAMC Herentals

Geschreven op 31 juli 2024
© Motoren & Toerisme