Beauty is not a sin, MV in Venetië

Ons moet je niet vertellen dat mooie motoren een vorm van kunst zijn. En die overtuiging sijpelt nu dankzij MV Agusta ook door in de artistieke filmwereld. Als echte wereldprimeur neemt de kortfilm 'Beauty is not a sin', met de Superveloce 1000 Oro in de hoofdrol, deel aan de officiële competitie van het filmfestival van Venetië. De film ging op 31 augustus in première. 

Beauty Is Not A Sin werd geschreven en geregisseerd door Nicolas Winding Refn. tijdens diens openingstoespraak verklaarde hij dat de deelnamen een revolutie betekende voor Venetië, omdat voor het eerst in de geschiedenis van het Internationale Filmfestival een commercial werd toegelaten tot de officiële selectie, binnen de sectie zonder competitie.
 
Het resultaat zou naar verluidt een commerciële film van 7 minuten zijn, vol puur esthetisch onderzoek, contrasten, poëzie en provocatie, die, zoals Alberto Barbera (de directeur van het Internationale Filmfestival van Venetië) zei tijdens zijn welkomstwoord, “te mooi is om gewoon als commercial te worden beschouwd”.
 
Wij kijken alvast uit naar het resultaat als het brede publiek dat kan ontdekken.

In onderstaande gallerij en teaser kan je alvast een voorproefje vinden.

 

 

Beauty is not a sin

Geschreven op 4 september 2024
© Motoren & Toerisme