BMW schenkt zes gloednieuwe motorfietsen aan technische scholen

Na 50 auto's schenkt BMW Group Belux nu ook zes gloednieuwe motorfietsen aan technische scholen uit heel België. De nieuwe motoren vinden op die manier hun weg naar de klaslokalen, waar de leerlingen aan de slag kunnen met de nieuwste technologie. 

De zes motoren zijn, inclusief alle opties, goed voor cataloguswaarde van zo'n 100.000 euro. "De schenkingen zijn een win-winsituatie", vertelt algemeen directeur Christian Lambert van BMW Motorrad Belux. "Scholen krijgen nieuw materiaal, wat de kwaliteit van de opleiding verbetert. Ook voor de studenten is het fijner om te werken met de nieuwste technologie. Wij van onze kant zorgen ervoor dat onze dealers stagiairs – en later nieuwe collega’s - krijgen die al vertrouwd zijn met de BMW-motorfietsen." 

De scholen die dit jaar een motor in ontvangst nemen zijn Don Bosco uit Hoboken, HEPL en IFAPME uit Luik, EFP uit Ukkel, Thomas More uit Sint-Katelijne-Waver en het Scheppers Instituut uit Wetteren. Aan de schenking van BMW is ook een heel leertraject gekoppeld. De leerlingen krijgen informatie van geschoolde BMW-specialisten en krijgen toegang tot de nieuwste diagnosesoftware. Ook zijn er verschillende stageplaatsen bij BMW en BMW Motorrad dealers in de buurt van de scholen.

Geschreven op 27 augustus 2024
© Motoren & Toerisme