Dealernieuws: BRC Racing opent nieuwe zaak in Wortegem-Petegem

De naam BRC Racing doet misschien nog een belletje rinkelen bij de motorsportliefhebbers onder onze lezers. Achter de teamnaam uit het BK Wegrace zit ook een multimerken-dealer, die volgende week een nieuw pand in Wortegem-Petegem betrekt.

 

Voor zaakvoerder Yves Colpaert is september 2024 een belangrijke maand, dan verhuist BRC Racing immers van een kleiner pand in Oudenaarde naar een grotere zaak in Wortegem-Petegem. Het verhaal van BRC Racing begon een dikke kwarteeuw geleden, toen Yves Colpaert in een kleine garage motorfietsen begon te herstellen en dat in bijberoep. Aan het begin van deze eeuw (2002) opende Colpaert dan z’n shop in Oudenaarde, waar hij ook tweedehands motorfietsen begon te verkopen.

 

Royal Enfield is de bekendste naam in BRC Racings merkenportfolio.

In de loop der jaren trok BRC Racing ook naar de circuits van het BK Wegrace met als piloten Colpaerts zoon Seppe en Roel Depraetere, de zoon van motorcoach Wim.

 

BRC Racing doet onderhoud en herstellingen van alle merken maar is ook gespecialiseerd in het tunen van Harley's.

Tegenwoordig is BRC Racing vooral gespecialiseerd in het optimaal afstellen van straatmotoren en dat zowel op mechanisch als digitaal vlak. Vooral Harley-Davidson-bezitters weten de weg naar Colpaerts werkplaats te vinden.

Sinds vorige week (10 september) betrekt BRC Racing een nieuwe showroom annex werkplaats in het Scheldedorp Petegem. Daar kan je bij hen terecht voor nieuwe motorfietsen en scooters van Brixton, Lambretta, Mash, Malaguti, Motron, Niu, Royal Enfield en QJMotor. Op 21 en 22 september houdt de zaak haar officieel openingsweekend.

 

Je vindt BRC Racing aan de Kortrijkstraat 5, in 9790 Wortegem-Petegem.

 

Meer informatie op www.brc-racing.be

Geschreven op 16 september 2024
© Motoren & Toerisme