Het shoppinglijstje: deze 5 kledingstukken houden je koel en beschermd

Tijdens de zomermaanden is het belangrijk om je lichaam koel te houden. Een oververhitte motorrijder maakt namelijk sneller fouten. Met deze vijf producten blijf je fris als een hoentje en goed beschermd.

Shoei GT-Air 3

Deze bestseller van Shoei is niet toevallig een favoriet onder touringrijders. De GT-Air 3 is uitermate stil en toch goed geventileerd, twee kwaliteiten die lastig te verzoenen zijn. Er zijn ventilatiegaten op het kinstuk, bij het voorhoofd en bovenop de helm. Meest bijzonder zijn de kleine perforaties in de EPS-schaal, die de lucht mooi laten circuleren. En ja, de GT-Air 3 komt ook met een intern zonnevizier. Klaar voor de zomer dus!

Adviesprijs: 599,00 euro.

Alpinestars Halo Drystar

Er bestaat geen jas die zo modulair is als de Halo Drystar. Het grote ventilatiepaneel vooraan houdt je koel, en wanneer het écht te heet wordt kan je zelfs de buitenlaag van de mouwen afritsen. Ook op de occasionele zomerse regenbui ben je voorbereid: het gekende Drystar-membraan van Alpinestars komt ditmaal in een afzonderlijk onderjasje, dat je kan wegstoppen in de zak op je rug. Handig.

Adviesprijs: 459,00 euro.

Richa Airvent Evo 2

Een broek volledig uit meshmateriaal biedt niet veel bescherming. Dat weet Richa ook, en daarom  ontwierpen ze deze Airvent Evo 2 voornamelijk uit slijtvast cordura, met mesh panelen op de boven- en onderbenen. D3O-protectoren op de knieeën worden meegeleverd, heupprotectoren moet je zelf voorzien. Als het fris, veilig én droog moet blijven, is dit de oplossing.

Adviesprijs: 229,98 euro. 

Dainese Solarys

Touringlaarzen die zowel goed geventileerd als waterdicht zijn? Dainese speelt het klaar. Deze laarzen zijn geperforeerd en niet-geïsoleerd, wat ze heerlijk licht en comfortabel maakt. Een ademend gore-texmembraan houdt je voeten droog als de wolken toch eens openbreken.

Adviesprijs: 269,95 euro.

Rev'it Sand 4

De Sand-collectie is geliefd bij menig adventure-rijder. De handschoen heeft een dikke geitenleren handpalm, gecombineerd met een polyamide stretchstof, mesh en protectoren op de knokkels, duim en pink. Een robuuste maar goed geventileerde combinatie dus.

Adviesprijs: 109,99.

© Rev'it

Samenstelling: Maarten Van Caesbroeck 

Foto's: fabrikanten

Geschreven op 14 augustus 2024
© Motoren & Toerisme