Motorsport LIVE: Weekend van 27-28 juli 2024

Slechts één motorsportevenement van internationale envergure in dit Olympisch openingsweekend: de MXGP van Vlaanderen in Lommel.

 

MXGP – GP van Vlaanderen

Voor het eerst zullen de Belgische troepen in het WK MX2 en MXGP op volle getalsterkte kunnen aantreden. Eén week nadat Brent Van Doninck z’n comeback – met een mooie 8e plaats in de eindstand van de GP van Tsjechië - maakte in het WK is het de beurt aan Jago Geerts. De voorbije jaren was Geerts steeds de publiekslieveling in Lommel, maar toen streed hij om de MX2-titel, nu maakt hij middenin het seizoen z’n comeback in de MXGP, een klasse waarin hij nog nooit een GP uitreed, laat staan op het podium stond. De kans op een mooie eindklassering in het WK MXGP is sowieso vervlogen voor Geerts. Nu is het voor de Balenaar dus zaak om ervaring op te doen in de koningsklasse, en wie weet een podium mee te pikken. Maar dan zal de Monster Energy Yamaha-rijder wel in het juiste ritme moeten zitten. Tegen meer ervaren tegenstanders die al een heel seizoen voorin meedraaien is dat geen gemakkelijke opgave.

En dan is er natuurlijk de MX2-klasse, die nu volop in de kijker staat. Jaar en dag werd de lichtste klasse stiefmoederlijk behandeld in België, maar nu liggen onze grootste kansen er. Zowel Lucas als Sacha Coenen bewezen dit seizoen al dat ze een MX2 GP kunnen winnen en hetzelfde geldt voor Liam Everts. Een volledig Belgisch podium dus zondag rond de klok van kwart voor vijf in Lommel? Hopelijk wel, maar makkelijk zal het niet worden want met de eindmeet in zicht lijkt WK-leider Kay de Wolf weer op dreef te komen. Afgelopen zondag won de Nederlander tegen alle verwachtingen in de GP van Tsjechië en dat op een bodem die hem zeker niet zo goed ligt als het diepe, donkere zand van Lommel.

Het sportlijstje: 10 Belgische crosstoppers die meebouwden aan KTM's successen in het WK

De GP van Vlaanderen speelt zich over twee dagen af, met de trainingen, kwalificaties en kwalificatieraces op zaterdag en de eigenlijke GP-manches op zondag. Meer informatie en het bestellen van tickets vind je op de officiële site van de organisatie: https://mxgpflanders.com/.

Naast de MXGP en de MX2 WK-klassen komen met het EMX250 en EMXOpen ook twee EK-klassen in actie in Lommel, zodat de twee dagen goedgevuld zijn.

MXGP van Vlaanderen - Lommel

Alle tussenstanden, uitslagen en nieuws vind je op www.mxgp.com

Motorsport LIVE: 27-28 juli 2024

Zondag 28 juli

MXGP – GP van Vlaanderen

13:00-14:00                MX2 manche 1 – LIVE op PlaySports2, HBO Max

14:00-15:00                MXGP manche 1 – LIVE op PlaySports2, HBO Max

 

Lucas Coenen, hier in actie tijdens de GP van vorig jaar in Lommel, lijkt de beste troef voor een Belgische eindzege in de MX2 te zijn. Maar dan moet hij wel z'n teamgenoot en WK-leider Kay de Wolf kloppen. Foto: Husqvarna Media Library/Full Spectrum

16:00-17:00                MX2 manche 2 – LIVE op PlaySports2, HBO Max

17:00-18:00                MXGP manche 2 – LIVE op PlaySports2, HBO Max

 

Tekst: BJ

Foto’s: KTM Media Library/Ray Archer, Yamaha Racing, Husqvarna Media Library/Full Spectrum

Geschreven op 25 juli 2024
© Motoren & Toerisme