MY25: update Triumph Trident 660

De Triumph Trident 660 is de meest toegankelijke driecilinder, zowel qua prijs als gebruiksgemak. Het is dan ook geen wonder dat deze motor populair is bij rijscholen. Voor het modeljaar 2025 is de Trident voorzien van extra technologie om het rijden nog veiliger en eenvoudiger te maken.

Triumph Motorcycles heeft de Trident 660 voor 2025 vernieuwd met extra technologie, verbeterde vering en drie frisse kleurstellingen. Als enige driecilindermotor in zijn segment biedt de Trident een soepele rijervaring. De nieuwe editie is standaard uitgerust met technologie zoals Optimised Cornering ABS, Traction Control, Triumph Shift Assist en cruise control. Hoewel het motorblok niet is aangepast, blijven de prestaties aantrekkelijk. In tegenstelling tot de recent geïntroduceerde Daytona 660, die 14 pk en 5 Nm extra biedt, blijft de Trident met zijn 81 pk en 64 Nm ongewijzigd. Dit blijft meer dan voldoende voor een plezierige rijervaring, met een rijklaargewicht van slechts 190 kg.

2025_Triumph_Trident660_01

De motor is uitgerust met een TFT-display en MyTriumph Bluetooth-systeem, dat turn-by-turn navigatie, telefoon- en muziekbediening biedt. Daarnaast zijn er drie rijmodi beschikbaar, waaronder een nieuwe Sport-modus voor een dynamischere rijervaring. De vering is vernieuwd met een Showa SFF-BF 'big piston’-voorvork en een instelbare achtervering, die samen met Michelin Road 5-banden en krachtige remmen voor optimale stabiliteit zorgen.

Triumph introduceert de nieuwe Trident 660 met opvallende kleuren zoals Cosmic Yellow, Cobalt Blue en Diablo Red. Onderhoud is slechts om de 16.000 km nodig, en de motor wordt geleverd met twee jaar wereldwijde garantie. Net als het vorige model kan ook deze Trident worden aangepast voor een A2-rijbewijs. Daarnaast zijn er 45 accessoires beschikbaar om de motor naar wens aan te passen. De nieuwe Trident 660 is al te configureren en kost in België € 8.795,00 en in Nederland € 9.595,00. De eerste exemplaren worden in december bij de dealers verwacht.

Vier livery's

De motor in detail uitgelegd

Triumph Trident 660
Motor: vloeistofgekoelde driecilinder lijnmotor viertakt
CI: 660 cc
Rijklaar gewicht: 190kg
Vanaf: € 8.795,00

Samenstelling: Charly de Kinderen

Media: Triumph Motorcycles

Geschreven op 8 oktober 2024
© Motoren & Toerisme