Nieuwe reisdocumentaire met Ewan McGregor en Charley Boorman aangekondigd

Long Way Home, zo zal de nieuwe reisdocumentaire met Ewan McGregor en Charley Boorman heten. 's Werelds favoriete motoravonturiers rijden ditmaal van Ewans huis in Schotland naar Charleys huis in Engeland. Een kleine omweg van 16.000 kilometer brengt hen dwars door Scandinavië en Oost-Europa. 

Long Way Round, het verhaal over de eerste wereldreis van Ewan en Charley, verscheen in 2004 als een zevendelige TV-reeks op Sky 1. Op zijn zachtst gezegd kan je stellen dat Long Way Round mee verantwoordelijk is voor de razende populariteit van allroadmotoren. Aan boord van twee iconische BMW R 1150 GSA's reden Ewan en Charley toen 31.000 kilometer de wereld rond. Later kregen we ook Long Way Down (2007), een reisverhaal dwars door het Afrikaanse continent en Long Way Up (2020) op het Amerikaanse continent.

In 2020 reden Ewan en Charley op elektrische LiveWire's van Ushuaia (Argentinië) naar Los Angeles.

Nu kondigt Apple TV+ een volgende reeks aan. In Long Way Home rijdt het duo op twee gerestaureerde klassieke motoren, vermoedelijk een Moto Guzzi Eldorado en een BMW R75/5, dwars door Scandinavië en Europa. "Op een lastige zandpiste tijdens Long Way Up, zijn Charley en ik beginnen dagdromen over de volgende trip om onze gedachten weg te houden van die enge zandweg", vertelt Ewan McGregor. "Dit is die trip. Oude roestbakken en 16.000 kilometer door Scandinavië, Oost- en Centraal-Europa. Een grote lus van mijn huis in Schotland naar Charleys huis in Engeland. De lange weg naar huis ... magisch."

De nieuwe serie zal in tien afleveringen te zien zijn op Apple TV+, maar vanaf wanneer die precies te zien zal zijn is nog niet bekend.

 

Samenstelling: Maarten Van Caesbroeck

Foto's: Apple TV+

Geschreven op 16 augustus 2024
© Motoren & Toerisme