Royal Enfield lanceert de Guerrilla 450

Royal Enfield timmert onvermoeid verder aan zijn aanbod. Het nieuwste model, de Guerrilla 450, ook wel GRR 450 genoemd, is gebaseerd op de Himalayan, maar richt zich meer op roadsterprestaties.

De motor mag dan wel gebaseerd zijn op de Himalayan, maar qua uiterlijk zou je dat niet meteen zeggen. Met zijn vintage-look lijkt hij meer op de Hntr 350. Royal Enfield legt daarnaast extra nadruk op het comfort van de rijder. De Guerrilla is bij zijn introductie te bestellen in twee varianten met blitse namen: Dash en Flash. Elke variant heeft dan nog eens zijn eigen twee kleurenpakketten. Voor de Dash is dat Playa Black en Gold Dip, terwijl de Flash verkrijgbaar is in Yellow Ribbon en Brava Blue.

De hippe benamingen worden doorgetrokken naar het instrumentenpaneel, deze heet namelijk de ‘Tripper Dash’. Hierop kan je routes opnemen (GPX-formaat) en later delen met anderen. Daarnaast geeft het nog de weersvoorspelling en voertuig-informatie weer. Het systeem wordt ondersteund door de Royal Enfield-app en je kan er ook je afspeellijst met bedienen.

Je kan nu al de Guerrilla 450 vooruitbestellen, leveringen en eerste proefritten volgen midden augustus. De Guerrilla 450 Dash is de jouwe vanaf € 6.049 en de Flash heb je voor € 50 euro extra. Helemaal in de stijl van Royal Enfield zijn er verschillende accessoires beschikbaar zoals: grote valbeugels, carterbeschermingen, stijlvol comfortzadel, getint windscherm en zwarte tourspiegels. Ook zijn er bagage-opties beschikbaar voor de Guerrilla 450 zoals zachte zijtassen.

Royal Enfield Guerrilla 450
Motor: vloeistofgekoelde eencilinder viertakt
CI: 451,65 cc
Drooggewicht: 172kg
Rijklaar gewicht: 184kg
Vanaf: € 6.049,00

Royal Enfield lanceert met de Guerrilla 450 ook het 'Programma voor grenzeloze garantie'. Met dit initiatief willen ze motorrijders de vrijheid bieden om meer op hun Royal Enfield te rijden en zonder beperkingen op avontuur te gaan. Dat doen ze via een uitgebreid netwerk van meer dan 3000 servicecenters in meer dan 70 landen wereldwijd. Onze journalist Alan Cathcart geeft binnenkort zijn eerste rij-indruk van de Guerrilla mee. Stay tuned voor meer informatie!

Samenstelling: Runa Swiggers

Geschreven op 17 juli 2024
© Motoren & Toerisme