Special E-Metal: Heritage Spirit Scrambler x R4

Op het autosalon van Parijs stond hij  naast de 4 E-Tech Electric te pronken. Deze elektrische scrambler is echter geen Renault-product, maar komt wel uit de Ateliers HeritageBike.

Het autosalon van Parijs, of 'le Mondial de l'Automobile' zoals Fransen dat graag noemen, was de uitgelezen kans voor een kleine constructeur als HeritageBike om z'n elektrische scrambler voor te stellen. Ter gelegenheid van de lancering van de Renault 4 E-Tech Electric sloeg de Franse autoreus de handen in elkaar met vier Franse start-ups. Eén daarvan is de Ateliers HeritageBike uit Annecy. 

In het kielzog van de Renault 4 E-Tech Electric werden vier anderere innovatieve, Franse producten voorgesteld. De Heritage Spirit Scrambler is er daar één van, de anderen een lichtgewicht caravan, een elektrisch tweezitter vliegtuig en een elektrische waterscooter. Foto: Renault Media

Volgens het persbericht ligt de focus bij de Ateliers HeritageBike op stijlvol ontwikkelen en een eco-vriendelijk ontwerp. Voor de vormgeving van de Spirit Scrambler haalde men de mosterd bij motorfietsen uit de jaren '80. Het chassis en de swingarm zijn in staal uitgevoerd. De vering is een mix van een WP upside-down voorvork en een schokbreker van het Franse EMC. Brembo levert de remmen. De opvallende dikke banden komen van de Duitse specialist Heidenau.

De motor van de Heritage Spirit Scrambler levert een bescheiden vermogen van 7 kW, maar het koppel bedraagt daarentegen wel 280 Nm! De topsnelheid ligt op net géén 100 km/u.

Een Li-Ion batterij van 4.8 kWH moet voor een autonomie van 110 km zorgen, al zegt Ateliers HeritageBike erbij dat het gebruik daarin een doorslaggevende rol kan spelen. Het geheel weegt 137 kg. 

Het unieke karakter van de Heritage Spirit Scrambler x R4, als onderdeel van de '4 mouvements' rondom de R4 E-Tech Electric, maakt dat er een stevig prijskaartje van € 26.900 aan dit motorfietsje hangt. Voor de Heritage Spirit Scrambler-basisversie betaal je € 23.450.

 

Tekst: BJ

Bron: persbericht Renault Media

Foto's: Renault Media

Geschreven op 22 oktober 2024
© Motoren & Toerisme