Special Metal: Ducati Scrambler 10° Anniversario Rizoma Edition

Ducati slaagt de handen in elkaar met Rizoma om een speciale Scrambler-versie te creëeren naar aanleiding van de 10e verjaardag van dat model.

- Ducati viert met deze 10° Anniversario Rizoma Edition het 10-iarige bestaan van de Scrambler.

- Het model is de eerste samenwerking tussen Ducati en de Italiaanse accessorist Rizoma die in een productiemodel resulteert.

- Ondanks het predikaat 'productiemodel' wordt het aantal dat de Bolognezen van dit model gaan bouwen toch beperkt tot 500.

- De Scrambler 10° Anniversario Rizoma Edition wordt vanaf maart 2025 in Ducati-showrooms verwacht.

Officieel heet dit model voluit, 'Scrambler Ducati 10° Anniversario Rizoma Edition', let op het feit dat Scrambler hierbij voor Ducati staat. Ducati heeft dan ook altijd geprobeerd om van de Scrambler, meer dan zomaar een model te maken, een op zich staand (dochter)merk. De op 500 exemplaren gebouwde 10° Anniversaria Rizoma Edition sluit volgens Ducati aan bij 'de moderne, stylistische en inclusieve' visie van the Land of Joy. Voor wie het zich niet moest herinneren, the Land of Joy, was de slagzin waarmee Scrambler 10 jaar geleden gelanceerd werd door Ducati.

Voor deze samenwerking kreeg accessoirespecialist Rizoma de briefing van het Centro Stile Ducati (CSD) om de Scrambler te herinterpreteren, terwijl de essentie ervan ongewijzigd moest blijven. Iets waar Rizoma volgens CSD-directeur Andrea Ferraresi in geslaagd is. 

Fabrizio Rigolo, het creatieve brein én de stichter achter Rizoma is, "Deze Scrambler anders dan de anderen. Hij is gewijd aan de 500 die durven, die verder kijken en een onuitwisbare indruk willen achterlaten."

Technisch gezien is het 10° Anniversario Rizoma Edition-model gelijkaardig aan de Ducati Scrambler van de tweede generatie. Bekijk de specs daarvan op de technische fiche hieronder.

Ducati Scrambler Icon Dark
Motor: luchtgekoelde tweecilinder viertakt
CI: 803 cc
Drooggewicht: 176kg
Rijklaar gewicht: n.b.kg
Vanaf: € 10.990,00

Tekst: BJ

Foto's: Ducati Media House

Video: YouTube.com/Ducati

Geschreven op 17 oktober 2024
© Motoren & Toerisme