Special Metal: GASGAS EC 300 GP

Cross- en enduromachines in een retrokleedje zijn sinds vorig jaar 'al the rage'. Nu vervoegt ook het Spaans-Oostenrijkse merk GASGAS  dit hippe verkleedfeestje en wel met de EC 300 GP.

GASGAS bouwt de EC 300 GP als eerbetoon aan alle rijders die ooit wereldkampioen Enduro werden op een GASGAS. Exact 30 jaar geleden was de Engelsman Paul Edmondson, de eerste die GASGAS een enduro-wereldtitel (in de 125cc) bezorgde. De EC 300 GP is tegelijkterijd ook een verwijzing naar de GASGAS enduromodellen van 3 decennia geleden. Die gingen toen door het leven onder de naam 'Endurocross', wat later afgekort werd tot EC. 

Het meest opvallende aan de EC 300 GP is uiteraard de op de jaren '90 geïnspireerde vormgeving. Het typische GASGAS-rood, wordt gecombineerd met veel zwart, terwijl de nummerborden een opvallend gele achtergrond krijgen. Technisch gezien is de EC 300 GP gebaseerd op de EC 300. De bijna 300 cc metende tweetakt-krachtbron huist in een stalen buizenframe. Anders dan op de standaardversie is dat buizenframe op de GP-versie in zwart uitgevoerd. Diezelfde kleur vinden we ook terug bij het Neken stuur, de handbeschermers, op de velgen en de carterplaat. 

Als extraatjes voegde GASGAS nog een Supersprox Stealth achtertandwiel, een ventilator om de radiator extra koeling te geven en Metzeler 6 Days-banden toe aan de EC 300 GP.

De nieuwe EC 300 GP staat vanaf deze maand bij GASGAS-dealers en dat voor € 11.465. Meer info op: https://www.gasgas.com/en-be/models/enduro/2-stroke/ec-300-gp-2025.html

 

Tekst: BJ

Foto's: GASGAS Press

Video: YouTube.com/GASGAS

Geschreven op 24 september 2024
© Motoren & Toerisme