Triumph lanceert een A2-versie van de Street Triple R

Om ook de houders van een A2-rijbewijs te laten kennismaken met de Street Triple 765 R, lanceert Triumph een geknepen versie van zijn vlijmscherpe Street Triple-serie. Als je later toch je A-rijbewijs haalt, kan je de motor terug omzetten naar zijn oorspronkelijke prestaties. Zo wordt deze Street Triple R zonder twijfel één van de meest begeerde motoren in het A2-segment. 

De allernieuwste versie van de Street Triple 765 R is identiek aan de gewone Street Triple R mits vermogensreductie in de basis tot 70 kW in plaats van 88 kW. Voor het A2-rijbewijs wordt dit dan verder naar beneden gesteld tot 35 kW. 

De nieuwste Street Triple R heeft vier rijstanden in plaats van drie. Zo is er een persoonlijke Rider Modus bijgekomen. Ook bij deze uitvoering is er optioneel een lager zadel beschikbaar, waarmee je de hoogte kan instellen van 826 mm tot 798 mm. De nieuwe Street Triple R kan je verder herkennen aan de extra kleurstellingen: Matt Baja Orange en Pure White.

Een nieuwe Triumph zou niet compleet zijn zonder een ruime lijst aan accessoires, zo kan je de motor verder personaliseren met meer dan 50 items. De Street Triple R is in België de jouwe vanaf € 10.795 en in Nederland € 12.195.

Triumph Street Triple 765 R A2
Motor: vloeistofgekoelde driecilinder lijnmotor viertakt
CI: 765 cc
Rijklaar gewicht: 189kg
Vanaf: € 10.795,00
Geschreven op 22 juli 2024
© Motoren & Toerisme