Video: BMW Motorrad International. GS Trophy - Namibië

De derde week van september 2024 is een heilige week voor BMW GS-rijders van over de hele wereld. Het kruim onder hen strijdt in Namibië namelijk om de International GS Trophy, zeg maar de 'Olympische Spelen van het allroadrijden'. BMW Motorrad doet elke dag kond van hoe de strijd tussen 22 teams zich ontspon.

Tweeëntwintig teams, bestaande uit telkens drie mannen of vrouwen, strijden deze dagen in de Namibische woestijn om de International GS Trophy. Onder hen ook een team uit de Benelux bestaande uit één Nederlander (Jeffrey Kiestra) en twee Belgen (Stephan Sleeckx en Arnaud Allard). Het concept van de International GS Trophy toont behoorlijk wat overeenkomsten met de International Six Days Enduro (ISDE), maar het verschil zit 'm toch vooral in het feit dat de Trophy minder op snelheid en meer op behendigheid is gericht. Bovendien, rijdt elke deelnemer op dezelfde motorfiets: de Trophy-versie van de R 1300 GS.

Dit is de R 1300 GS Trophy, het wedstrijdwapen van de Int. GS Trophy-deelnemers

BMW Motorrad maakt van elke dag in de International GS Trophy een korte, maar krachtige compilatie en die kun je hieronder allemaal terug vinden.

Voorbeschouwing

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Tekst: BJ

Foto's: BMW Motorrad Group Press

Video's: YouTube.com/BMW Motorrad

Geschreven op 18 september 2024
© Motoren & Toerisme