Video: Gérald Wery ontdekt het E-Dirt Park

RTBF Sport-anker Gérald Wery is iemand met een grote passie voor de motorsport en die deelt hij graag met anderen. Vandaag toont hij hoe je ook in de winter je offroad-skills op peil kan houden en dat zonder kou te lijden! 

Gérald Wery is bij het motorsportpubliek vandaag de dag bekend als het RTBF Sport-anker dat de uitzendingen van de MotoGP in goede banden leidt op TiPiK en Auvio.be. Maar diep van binnen is Wery toch vooral een crossfan gebleven. Logisch ook, want Wery zette z'n eerste stappen op journalistiek vlak als motorcross-verslaggever voor de Franstalige geschreven pers. Omdat Wery z'n favoriete motorosportdiscipline altijd in een positief daglicht wil stellen trok hij naar Mechelen-Zuid waar het E-Dirt Park is gevestigd. Z'n korte reportage over het E-Dirt Park zie je hieronder.

PS: De retro-crossuitrusting van Wery verraadt dat hij een kind van de Eighties is. Vooral de JT Racing ALS-2 helm (al draagt Wery hier een recenter exemplaar) wordt door 80's MX-adepten als 'heilige graal' gezien.

Wie meer wil weten over het Mechelse E-Dirt Park kan er via de link hieronder onze reportage van vorig jaar nog eens op nalezen. 

Rij-ervaring: Edirt Park Mechelen

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/RTBF Sport

Geschreven op 27 oktober 2023
© Motoren & Toerisme