Vijf niet te missen apps voor motorrijders

Altijd dezelfde routes afleggen wordt na een tijdje wel wat afgezaagd. Er zijn dan ook verschillende apps waarmee je aan nieuwe avonturen kan beginnen. Het is niet alsof er alleen apps bestaan om nieuwe routes te ontdekken, afhankelijk van de applicatie zijn er ook wat extra’s. Hier zijn vijf interessante apps voor motorrijders.

Rever

Bij Rever kan je verschillende nieuwe routes ontdekken over heel de wereld. Als je eenmaal aan het rijden bent dan kan je je activiteiten opnemen met de tracker. Hiervoor heb je geen bereik nodig waardoor je altijd kan terugblikken op je rit. Er zit logischerwijs ook een routeplanner en GPS in verwerkt.

Je kan niet alleen ritten plannen, maar je kan ze ook live met vrienden delen. Terwijl je rijdt, wordt er een tracker gedeeld met je gemeenschap. Zo wil de app ervoor zorgen dat je veilig blijft tijdens de rit.

De Rever app is gratis te downloaden, maar sommige functies behoren tot de pro versie die je moet aankopen.

Fotocredits: Rever

Diablo Super Biker

Ook het bandenmerk Pirelli heeft speciaal voor motorrijders een app ontwikkeld die helemaal gratis is. Voor de mensen die meerdere motorfietsen hebben, heeft de app wel een leuke extra. In de app heb je een persoonlijke garage waar je de motoren uit een bijgewerkte lijst in kunt toevoegen met je eigen foto’s. Als je eenmaal vertrekt dan kan je de juiste motor kiezen uit je garage.

Diablo Super Biker houdt alle statistieken bij. Zo kan je de snelheid, tijden, duur, hellingshoek, acceleratie en het weer altijd in de app bekijken tijdens en na uw rit. Er is ook een circuit-gedeelte met een kaart waar alle circuits van over heel de wereld in staan.

Fotocredits: Diablo Super Biker

EatSleepRide

EatSleepRide is een combinatie van de verschillende apps die we al hebben besproken. Zo is er een gemeenschap waar je in contact kan komen met vrienden, je kan verschillende ritten maken en delen en de app houdt de statistieken van je rit bij. Maar de app heeft ook nog wat extra’s. Zo kan je een groepsrit organiseren. Hierbij zie je dan wie waar is en kan iedereen op zijn eigen tempo verder rijden. Niet alleen dat, maar er zijn ook verschillende challenges waar je als rijder aan mee kunt doen.

Er is wel één groot verschil in vergelijking met de vorige apps: crashlight. Dit extraatje detecteert een crash. Wanneer de app een crash detecteert geeft de app je locatie door aan je noodcontacten. Mocht het een vals alarm zijn dan kan je deze actie ook stoppen. Ook deze app is grotendeels gratis, voor een aantal functies moet je wel betalen.

Fotocredits: EatSleepRide

ANWB Onderweg & Wegenwacht

Alle nuttige informatie voor onderweg staat in de ANWB app. Het is simpel. Je plant je route en je kan vertrekken zonder zorgen. Zo staan er verschillende tankstations (of laadpunten) op de weg die je neemt met actuele prijzen. Zo kan je zien waar je het goedkoopste kan tanken tijdens je rit.

Zelfs zonder een route in te stellen geeft de app verkeersinformatie mee. Daardoor weet je waar er werken, files of trajectcontroles zijn. Daarnaast zijn er ook veiligheidsmeldingen voor wanneer een ambulance aankomt, je een schoolzone binnenrijdt of de verkeersinformatie hebt gemist.

De applicatie is perfect voor tijdens een reis, aangezien het informatie bevat over heel Europa. Er is ook een parkeerfunctie waar parkeerplaatsen en prijzen opstaan, maar deze werkt wel alleen in Nederland. De app is volledig gratis.

Fotocredits: ANWB

RouteYou

RouteYou werkt niet alleen als routeplanner voor motorrijders, maar ook voor routes voor fietsers, wandelaars en autoliefhebbers. Je kan er zelf een route mee plannen, of je kan er eentje zoeken. Er zijn dan ook verschillende filters die je kan gebruiken om een passende rit mee te vinden. Je kan de route direct starten of je kan ervoor kiezen hem op te slaan voor later. Het zorgt er ook voor dat je motorrijden met een andere activiteit zoals wandelen makkelijk kan combineren. In de app vind je ook de routes van Motoren & Toerisme terug. Bijna alles in de app is gratis, buiten de offline kaarten en heatmaps.

Fotocredits: RouteYou

Samenstelling: Runa Swiggers

Geschreven op 18 juli 2024
© Motoren & Toerisme